je-2012-08-27-1421_1

Scoutkläder

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder skapas gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop. Scouthalsduken köper du av din scoutledare.  Här kan du läsa mer om märkessystemet. Du kan även ladda ner en Märkesplacering FSK beskrivning på hur du ska sy på märkena.

FSK Profilkläder

För tillfället går det inte att beställa några profilkläder då vi håller på att byta leverantör!