Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Familjescouter ”Paddling”

7 juni 09:30 - 15:00

Familjescouter

Parum och Magna sitter i vassen och spanar ut mot den lilla viken. De hör skratt och glada röster.

Snart dyker det upp först ett huvud och sedan ett till. Men där finns ju ingen väg säger Parum. Nej Parum barnen sitter som i små lådor och tar sig fram med hjälp av långa pinnar.

 

Det låter ju kanon säger Parum. Nästan säger Magna, det heter kanot och sedan bestämmer sig björnarna för att också prova. Undrar om deras kompisar Familjescouterna har provat att åka kanon…kanot?

 

Idag träffas vi vid vår småbåtshamn för att paddla.  Eftersom många inte kan simma kommer ni få paddla familjevis en scout och en vuxen i varje kanot. TA MED  och PÅ flytväst!  De som inte kan simma måste ha räddningsväst (orange med handtag). Om du inte har någon flytväst har vi några för utlåning. Vi kommer självklart även ha med oss vår följebåt.

När vi paddlat har vi några lekar och aktiviteter på land och så äter vi matsäck och har märkesutdelning. Det här är ju vår avdelningsavslutning för den här terminen. Till hösten startar vi igen i september. Ni som fyller åtta år under året kommer att gå upp till Spårarna i höst och då blir det ännu mer scouting för då träffas ni en gång per vecka.

Tänk på att det är mycket begränsat med parkeringsplatser. Man får inte stå längs den lilla vägen innan bommen (utryckningsväg). Vi kommer ha en person med bomnyckel vid bommen 09:20-09:30 sedan låser vi bommen.

(Sluttiden är preliminär)

 

 

Plats

Båthamnen
Båtklubben färingarna
Stenhamra, 17963 Sverige