Nationaldagen i Drottningholms slottspark

Nationaldagen i Drottningholms slottspark är en fest för alla åldrar. Konserter, parad, medborgarceremoni, drop-in vigslar, barnaktiviteter och mycket mer. Vi är med tillsammans med Träkvista sjöscoutkår och ordnar aktiviteter, sockervadd och café.  I parkområdet vid Kina slott arrangerar en nationaldagsfest Läs mer »

Valborg i Stenhamra

Arbetet med att förbereda våren har börjat. Färingsö Sjöscoutkår kommer även i år arrangera Valborgseld i Stenhamra. Mer information kommer…  

Magic Camp 2018

Välkomna till Magic Camp 2018! I sommar åker vi till Kopparbo i södra Dalarna för ett läger på temat magi med ett inslag av Disney. Lägerperioden är söndag 29/7 till lördag 4/8 för alla scouter utom våra familjescouter som är Läs mer »

Var redo för julen!

Den 2 december klockan 10:00 öppnar vi vår traditionella julmarknad. Mer information www.stenhamrajul.se  

Vi hälsar fler scouter välkomna!

Vi kommer med början i oktober erbjuda scouting redan från 7 år ålder. Vi kallar det familjescouting. Det är helt nytt för oss och ganska nytt för scouterna i stort. Familjescouterna är för dig som är 7-8 år. Vad är Läs mer »

Nationaldagsfirande Drottningholm 6/6

Även i år har vi fått äran att leda nationaldagsparaden genom Drottningholms slottspark. Ta på dig scoutkläder och kom till Slottsteatern där samling sker c:a 12:30. Vid kl. 12.30 är det samling utanför Drottningholms slottsteater inför Nationaldagsparaden till Kina slott Läs mer »

Seglarskola med båtklubben

Passa på att utnyttja möjligheten att träna lite extra segling… Färingarnas Båtklubb erbjuder en uppskattad seglarskola under två helger. När: 3 – 4 och 10 – 11 juni kl. 10 – 15 Var: Jollebryggan Ekenslund (Stockby Strand) Läs mer här Läs mer »

Namnge vår nya följebåt

Till kårhajken är planen att vi ska döpa vår följebåt. Nu kan du vara den som kommer på vilket namn som det ska bli… Skriv namnförslaget och ditt namn i formuläret nedan. Alla medlemmar i kåren får lämna ett förslag. Läs mer »

Sommarläger: SJÖRÖK 2017 på Vässarö

I sommar åker våra Spårare, Upptäckare och Äventyrare på ett stort läger för sjöscouter på Vässarö. Mer information och anmälan hittar ni här! Trots att det är mitt i vintern så är sista anmälningsdag redan den 13/2 eftersom vi måste Läs mer »

Profilkläder

Hej alla som har beställt profilkläder. Under vecka 6 kommer det finnas påsar med de som är beställt och betalat i stugan. Ni hämtar påsarna från avdelningsledarna i samband med mötena. MVH Gillis Nordin