Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. web_upp_armPå scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder skapas gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Här kan du läsa mer om märkessystemet. Du kan även ladda ner (pdf) en beskrivning på hur du ska sy på märkena.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop. Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering. Scouthalsduken köper du av din scoutledare.

Färingsötröjajuni 132

I vår profilbutik kan du beställa pikétröjor, Hoodies, mössor eller Fleecevästar. Du som är ledare kan även beställa ledarjacka. Allt med hög kvalitet och bra priser.

Här finns vår profilbutik