Valborg

Valborg-Hel-flamma

ARRANGEMANG

• Lagom stor brasa
  • Kaffe, popcorn, sockervadd, chokladhjul och fiskdamm.
  • Vårtal med Lennart Lundblad (Kulturchef för Ekerö) som vårtalare.
  • Körsång

swish_logo-630x315

Vi undviker gärna kontanter – Betala med Swish!

TIDER

19:00-22:00 Café, korvförsäljning, sockervadd och lotterier är öppet

19:50 Körsång och vårtal

20:00 Brasan tändes (fackeltåg).

22:00 Marknadsstånden stängs (c:a)

BAKGRUND

För många år sedan fanns traditionen att Scouterna i Stenhamra arrangerade valborgseld i Stenbrottet. Under senare tid har villaföreningen vid Borgenparken fortsatt att bjuda innevånarna i Stenhamra på valborgseld. När föreningen 2014 valde att sluta blev det inget firande i Stenhamra.

Från Valborg 2015 har Färingsö Sjöscoutkår åter igen tagit upp traditionen att erbjuda Stenhamra- och Färingsöbor en central möjlighet till mötesplats runt elden för barnfamiljer, vuxna och ungdomar.

ELDEN

Vi kommer bygga en minst lika vacker eld som förra året. Det är INTE tillåtet att dumpa material!

MAJBLOMMOR

Självklart kommer vi även sälja Majblommor fram till och med Valborg, håll utkik efter våra små scouter om du vill köpa en blomma. Här kan du läsa mer om det viktiga arbetet med Majblommor.