Majblommor

maj

När du säljer eller köper majblommor är du med och gör skillnad för många barn i Sverige som lever i familjer med ont om pengar. Att sälja majblommor är också ett kul sätt att tjäna ihop pengar till scoutkåren och en del av pengarna du tjänar får du behålla själv. Köp en majblomma och sätt på jackan så visar du att du bryr dig lokalt!

Färingsö Sjöscoutkår säljer

Ett av scouternas målspår är att göra skillnad både globalt och lokalt. ”Att sälja majblommor – där vi vet att en stor del av förtjänsten kommer barn och ungdomar i vår egen kommun till glädje känns helt rätt och en självklar aktivitet för oss scouter”, säger Gillis Nordin, Kårordförande.

Vi har säljstart 6 april och våra scouter kommer både finnas vid Coop Konsum i Stenhamra (då och då) och gå runt i bostadsområden.

I år kommer det också gå att ta betalt med SMS

En blomma som gör skillnad

Många barn berättar inte för någon att deras familj har ont om pengar eller har det svårt på andra sätt. Men genom att sälja majblommor kan du vara med och hjälpa dem. Varje såld blomma är med och gör skillnad.

Tjäna pengar

För varje hundralapp som du säljer majblommor för får du behålla en tia själv och din förening behåller en lika stor del. Pengarna som går till skolan eller föreningen ska användas i Majblommans anda t ex. till en utflykt eller resa.

Det är naturligtvis helt frivilligt att sälja och vi vill att dina föräldrar godkänner att du ska sälja majblommor.

Söka pengar

Majblommans lokalföreningar runt om i Sverige delar ut bidrag till barn upp till 18 år. Stödet kan gå till exempel fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller något annat som är viktigt för barnet. Bidragen söks från den lokala majblommeföreningen på din ort.

Mer information om Majblomman hittar du på www.majblomman.se

Ekerö har en egen lokalförening som du hittar här