Bli scout

bild

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet – som scout får du helt enkelt en mer spännande fritid!

Hur blir jag scout?

Du börjar med att göra en intresseanmälan via vårt formulär på Scouternas hemsida. Vi tar kontakt med er när det finns en plats ledig. Ofta sker detta vid terminsstart men det kan även ske under terminen.

Du kan alltid testa 2-3 möten innan du bestämmer dig för att fortsätta (Som familjescout kan du testa ett möte). För att testa är det bäst att ta kontakt med respektive avdelning för att stämma av lämpligt tillfälle. Du hittar kontaktuppgifter här

Efter testmötena registrerar vi scouten till Scouterna och då kommer det komma en faktura för terminen.

Vill du ha hjälp kan du alltid maila nyscout@faringso-sjoscoutkar.se

När kan jag bli scout?

Vi har verksamhet från 5 år och uppåt. Om du vill börja när du är 5-7 år går du på vår avdelning för familjescouter (vuxen och barn tillsammans) därefter blir du spårarscout (8-9 år) och sedan blir du upptäckarscout (10-11 år), äventyrarscout (12-14 år), utmanarscout (15-18 år). Ledare kan du vara resten av livet…

Vad gör vi i scouterna?

Scouterna på Färingsö är en sjöscoutkår. Att vara sjöscout ger dig möjligheten att vara scout på både land och vatten. Det bästa av två värdar!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år: Jag älskar hajk!