Bli scout

bild

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet – som scout får du helt enkelt en mer spännande fritid!

Hur blir jag scout?

För att anmäla dig till vår kö eller fylla i uppgifter vi behöver när du har fått en plats använder du vårt formulär som du hittar här. Du kan alltid testa 2-3 möten innan du bestämmer dig för att fortsätta. Ofta tar vi in nya scouter vid terminsstarter men det kan även hända att vi tar kontakt med dig direkt. Efter testmötena registrerar vi scouten till Scouterna och då kommer det komma en faktura för terminen.

Vill du ha hjälp kan du alltid maila nyscout@faringso-sjoscoutkar.se

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 7-8 år. Du börjar i vår avdelning för familjescouter (vuxen och barn tillsammans) därefter blir du spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet…

Vad gör vi i scouterna?

Scouterna på Färingsö är en sjöscoutkår. Att vara sjöscout ger dig möjligheten att vara scout på både land och vatten. Det bästa av två värdar!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år: Jag älskar hajk!